Gaziantep’in Zahteri: Şifa ve Lezzet

Gazianteplilerin Vazgeçilmezi: Kahvaltılık Zahter

Gaziantep’te kahvaltı sofralarının gözdesi olan zahter, enfes lezzeti ve sağlık açısından sunduğu yararlar ile öne çıkıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin favorisi olan bu geleneksel lezzet, özellikle kış aylarında tercih ediliyor.

Zahter, doğal yöntemlerle hazırlanan karışımıyla sofralarda yerini alıyor. Antioksidanlar bakımından zengin yapısıyla vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olurken sindirimi kolaylaştırıcı etkisiyle de bilinmektedir. Gaziantepliler, zahteri genellikle kahvaltıda zeytinyağı ile karıştırarak tüketmeyi tercih ederler. Uzmanlar, zahterin düzenli tüketildiğinde soğuk algınlığı ve mide ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı koruyucu olduğunu belirtmektedir.

“Kahvaltılık Zahter: Gazianteplilerin Yöresel Lezzeti”

Kahvaltılık zahter hakkında bilgi veren aktar Abdullah Akbayram, “Kahvaltılık zahter, Gazianteplilerin vazgeçilmez yöresel bir ürünüdür. Bizim sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan zahter, leblebi, buğday, yer fıstığı ve çeşitli baharatlarla özenle hazırlanır. Kahvaltılık zahterin birçok faydası vardır. Mide, bronşit, astım gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Kilogramı 200 TL olan kahvaltılık zahtere Gaziantepliler büyük ilgi gösterir” ifadelerini kullandı.

“Her Gün Kahvaltıda Tüketiyoruz”

Zahteri düzenli olarak tüketen vatandaşlardan Atilla Ülfet, “Biz yıllık olarak zahter alırız. Bir yıl boyunca her sabah kahvaltılarda tüketiyoruz. Bizim için vazgeçilmez bir kahvaltılık olan zahteri severek yiyoruz. Zahteri bir kasede zeytinyağı ile karıştırarak tüketiyoruz. Çocuklarımız da bu lezzeti severek tüketiyor ve hastalanmamaları için düzenli olarak zahter yiyorlar” şeklinde konuştu. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir